iFotograf

Hvordan bliver man fotograf?

Går du med drømme om at blive fotograf? Så er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel vil vi gå lidt i dybden med hvordan man bliver fotograf, samt nogle gode råd til hvad du kan gøre før og under uddannelsen. Måske gør du allerede nogle af tingene, og det er kun en god ting, da det viser du helt naturligt allerede interesserer dig for det. Hvis ikke, så er det bare med at komme i gang, så du kan blive den fantastiske fotograf som du har potentialet til at blive.

Uddannelsen som fotograf

Selve uddannelsen for at blive fotograf tager typisk 3 til 5 år, alt efter hvilken uddannelse det er. Her består først af at basisforløb, som man kan tage på en erhvervsskole og derefter hovedforløbet, som er en blanding af praktikperioder hos en fotograf og flere skoleforløb

Når du skal til at begynde på din uddannelse, så er det er super god ide at begynde på virkelig at sætte dig ind i dit kamera, så du forstår kameraet og alle dets funktioner før du overhovedet begynder på uddannelsen. På den måde har du en ”head-start” når uddannelsen begynder. Du kan gøre dette ved at tage en masse billeder af venner, familie og naturen, så du kan træne dit øje til at se hvordan du kan skabe forskellige udtryk i billeder og hvordan de forskellige funktioner i kameraet påvirker det endelige resultat.

Når du er i gang med uddannelsen, bliver du først oplært i at have en teknisk forståelse af kammeraet, da forskellige lyssætninger og motiver kan have en stor indflydelse på hvordan du skal bruge kammeraet. Derudover trænes du til at kunne tænke i billeder og vil blive udfordret i dine kompetencer indenfor billedbehandling og hvordan du kan bruge forskellige lys objektiver til gøre billederne endnu bedre ved at bruge et lavt blændetal. Som du bevæger dig fremad i uddannelsen, vil du opleve at kvaliteten af dine billeder bliver bedre, samt at dine forbedrede evner vil flytte grænsen for hvad der er muligt, når du er ude og tage billeder.

Som fotograf er det en god ide at have en hjemmeside

I dag er det super nemt og billigt at lave en hjemmeside. Faktisk så tilbyder mange services, som f.eks. wordpress og wix, at du kan få et gratis domæne når du starter op, så det er kun en minimal udgift der er forbundet med at lave en hjemmeside.

Grunden til at det er en god ide at have en hjemmeside er, at det er en nem og smart måde for dig at opdatere din portfolio, samt at du når du skal ud og søge job kan vedhæfte et link til din hjemmeside og dermed fremvise et bredt udvalg af alle de fantastiske billeder du har taget gennem din uddannelse.

Sidst men ikke mindst, så er det en god måde at kunne vise dine billeder frem til mange andre mennesker. Ved at smide dine billeder online og vise dem frem til venner, familie og fremmede mennesker opbygger du selvtillid i dine evner til at tage billeder og du åbner dig selv op til at få kritik og feedback på de billeder du har taget. Det at få kritik fra en masse forskellige mennesker udvikler dig som fotograf og gør, at du langsomt vil få en bedre forståelse for hvad folk elsker ved billeder, samt hvad du skal prøve at undgå.

Derudover åbner en hjemmeside også op for muligheden for at tjene penge på dine evner, da det kan være der er nogen der ser din hjemmeside, som har brug for en fotograf og gerne vil bruge dig.

 

 / 

Select menu by going to Admin > Appearance > Menus

Log ind

Send besked

Mine favoritter