iFotograf

Hvad er en god bryllupsfotograf?

Der er mange der drømmer om at blive bryllupsfotograf og det er egentligt ikke svært at forstå hvorfor. Som bryllupsfotograf får du lov til at deltage i magiske begivenheder, hvor det virkelig er muligt at bruge energien, omgivelserne og stemningen til at tage nogle fantastiske billeder. Dit job er så at tage nogle fantastiske billeder, som ægteparret og gæsterne vil kigge tilbage på resten af deres liv.

Der er dog heller ikke nogen tvivl om at det er meget krævende at være bryllupsfotograf. Du skal både formå at stå klar til at fange de magiske øjeblikke over mange timer, vise en vis diskretion så du ikke forstyrrer og vigtigst af alt stor ekspertise, så bryllupsparret bare kan overlade jobbet til dig og så føle at den opgave er i trygge hænder hos en der ved hvad han/hun laver.

Det sværeste ved at være bryllupsfotograf er, at der sker mange forskellige unikke og enestående øjeblikke, som alle er meget vigtige dele af brylluppet, men som måske kun varer ganske få sekunder. Her skal du stå klar til lynhurtigt at opdage øjeblikket, få taget billeder af øjeblikket og endda sørge for at det er i høj kvalitet. Derudover vil du højst sandsynligt føle et stort pres, da dette bryllupspar har valgt at stole på, at du kan klare jobbet og sørge for at de har en masse fantastiske billeder fra deres magiske aften. Det skal du jo egentligt også, da du nok har lovet dem dette for at få jobbet.

Så hvad er et godt bryllupsbillede?

Der er mange forskellige elementer, som er vigtige for at skabe et godt bryllupsbillede. Derudover vil brudeparret højst sandsynligt have meget store forventninger til billederne og det er dit job at leve op til disse forventninger, uanset hvor svært eller stressende det måske virker.

Når du tager din bryllupsbilleder, skal de være smukke, følsomme og fange den magiske stemning, som der er til brylluppet. Når du skal til at tage billederne skal du altså med andre ord tænke alle de forskellige elementer ind i billedet og planlægge hele seancen, så du kan få taget billederne på de rigtige tidspunkter og fra de rigtige vinkler.

Derudover er det vigtigt, at du har alt det rigtige udstyr med. Bryllupsbilleder kan jo variere enormt meget, da der ofte vil blive ændret omgivelser flere gange i løbet af dagen. Først er det måske i en lys kirke med højt til loftet. Derefter er det udenfor inden de sætter sig ind i bilen. Så kan det måske i mørke og romantiske omgivelser og derefter i deres festsal. Sidst på aftenen vil der igen begynde at blive mørkt. Så det kan altså variere meget om du skal tage billeder i helt lyse eller helt mørke omgivelser og det stiller store krav til det udstyr du har med, samt din ekspertise.

Hvilket udstyr skal du så have med til brylluppet?

Når det kommer til dit udstyr, er det vigtigt, at du både sørger for at have nok med, men også sørger for at det er praktisk pakket. Du skal jo gå rundt med det i mange timer og det skal være nemt at tage i brug eller pakke væk som dagen udvikler sig.

Kameraer der oftest bliver brugt af bryllupsfotografer er:

  • Nikon D850
  • Nikon 5D
  • Sony A7R III
  • Canon EOS 5D Mark IV
  • Fujifilm X-Pro2

Det kan dog være svært at bruge full-frame kameraer til et bryllup på grund af lyset, så du kan med fordel også sagtens bruge medium-format kameraer, som:

  • Pentax 645Z
  • Hasselblad H5D-50c

Der er mange forskellige muligheder. Det vigtigste er, at du tager det med som du føler dig sikker med og ved du kan tage fantastiske billeder med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

 / 

Select menu by going to Admin > Appearance > Menus

Log ind

Send besked

Mine favoritter