iFotograf

Hvad kræver det at blive fotograf?

Hvis du overvejer at blive fotograf, så er det højst sandsynligt fordi du elsker at tage billeder. Det er også nemt at forstå hvorfor, da det er en super spændende og interessant måde at skabe digital kunst på. Du kan dog godt være forberedt på, at det ikke er nemt at blive fotograf. Først og fremmest kræver det at man er passioneret og virkelig går op i det man laver og derudover er der bare ikke mange fotografuddannelser at vælge imellem, og de bliver typisk hurtigt fyldt op.

Fotografuddannelsen tager 5 år og adgangskravet til uddannelsens grundforløb er en afgangseksamen fra folkeskolen. Derudover vil der være nogle specifikke krav ved overgangen til hovedforløbet, som varierer alt efter hvilken fotografuddannelse du gerne vil have. Efter at have gennemført fotografuddannelsen får du adgang til flere forskellige videregående uddannelser, som du kan læse videre på, hvis du vil.

Forskellige typer fotografuddannelser

Noget af det første du skal vælge imellem, er hvilken type fotografuddannelse du drømmer om.

Pressefotograf: Pressefotografen har som job at tage billeder til aviser og nyhedsmedier. Her vil nogle blive fastansat ved en avis eller et nyhedsmedie, men mange vil også arbejde freelance og så arbejde baseret på de opgaver de får bestilt.

Paparazzofotograf: Som paparazzofotograf arbejder du freelance med at tage billeder af kendisser. Her er det okay at tage billederne uden at få nogen form for accept af kendissen. Når du så står med at godt billede kan du sælge det til forskellige virksomheder, som kan bruge det. Det kan f.eks. være ekstra bladet, som ofte skriver historier om kendisser.

Kunstfotograf: Kunstfotografer har det mest som en hobbyting ved siden af et anden fotograf -arbejde, men det kan også sagtens lade sig gøre at lave en karrierer baseret på ens kunstfotografier, hvis man er dygtig. Her tager man billeder af motiver som mennesker, landskab eller grafiske fotografier.

Portrætfotograf: En portrætfotograf tager billeder af mennesker – altså portrætbilleder. Her kan man være ansat i en virksomhed eller af politikere, eller starte egen virksomhed til folk der mangler gode billeder til CV’et eller lignende.

Reklamefotograf: Som reklamefotograf er dit job at tage billeder der giver den potentielle, køber lyst til at købe et produkt. Det kan være cafeburgere, biler, tøj eller et helt andet produkt. Her er der ofte mange jobmuligheder, specielt hvis du er dygtig.

Skolefotograf: En skolefotograf kommer ud til skoler og tager billeder af eleverne. Her er det ofte nemt at få et job, da der hvert eneste år skal tages enormt mange skolefotografier.

Festfotograf: Festfotografer kommer ud til fester og tager billeder. Det kan f.eks. være som bryllupsfotograf, hvor jobbet er at tage smukke billeder af de festlige begivenheder. Er man god til at få markedsført sin ydelse kan man sagtens leve af dette og blive selvstændig fotograf.

Grafiske kurser kan hjælpe dig på flere forskellige måder

Hvis du virkelig drømmer om at blive fotograf og at lave af det, så kan det være meget fordelagtigt at tage et eller flere grafiske kurser. Grafiske kurser kan hjælpe dig med ting som at markedsføre dig selv, at fremvise dine billeder på flotte måder, at lave en flot hjemmeside, samt når du skal til at efterbehandle dine billeder og gøre dem endnu mere unikke. På mange, næsten alle, fotografuddannelser bliver det også tilbudt at man kan deltage i forskellige grafiske kurser, som kan tage alt mellem en uge til et par måneder. Her får man bl.a. kurser i de basale elementer af grafisk design, samt Photoshop kurser, som kan lære dig ting som billedmanipulering og lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

 / 

Select menu by going to Admin > Appearance > Menus

Log ind

Send besked

Mine favoritter